Heldere positionering & onderscheidend vermogen

“Begin 2016 heb ik H4O Taxateurs opgericht, toen ik in de loop van dat jaar mijn dienstenpakket wilde uitbreiden met aan- en verkoopbemiddeling heb ik contact gezocht met Linda. Ik wist dat zij veel ervaring had binnen de makelaardij en dan met name op gebied van marketingcommunicatie.

Omdat ik als nieuwe speler een plek in een bestaande markt moest creëren gaf Linda aan dat het belangrijk was dat ik een heldere positionering had en me kon onderscheiden van de bestaande kantoren. Zij kwam toen met het idee om een nieuwe methode van waardering te implementeren: de Tevredenheidscourtage. Op deze manier bepaalt de klant wat hij voor de dienstverlening van de makelaar betaalt. In eerste instantie had ik daar mijn twijfels over, want je stelt je heel kwetsbaar op, maar Linda overtuigde mij dat het eigenlijk heel sterk is. Je zegt daarmee: ik geloof in mijn toegevoegde waarde als makelaar en wil dat klanten echt tevreden zijn over mijn dienstverlening. Door deze vernieuwende methode had ik gelijk een uniek verhaal.

Hierdoor heb ik, samen met het communicatieplan van Linda waarbij zij diverse middelen heeft ontwikkeld – onder andere social media, huis-aan-huis flyer, uitgebreide klantinterviews, advertenties en persberichten – een vliegende start gehad en veel woningen in verkoop gekregen.”

Henk Oosterloo
Makelaar
H4O Makelaardij